Kuukausi on vedetty happea ja kausi 2022-23 käynnistyi tänään. Hapenvetäminen tarkoittaa osaltani kesän rästien kiinnikuromista ja uusien kontaktien luomista. Niin sanottu loma vielä odottaa mutta polkaistaan nyt ensin uusi kausi käyntiin. Siksi tänään avasin etänä. Toiset varmaan kuohuvaa poksauttelivat Lappeenrannan urheilutalon juoksusuoralla.

Kuinka luot tavoitteen? Otan tässä kohtaa käyttöön SMART- työkalun.

  1. Specific eli konkreettinen, määrittele siis tavoite ja tee se mahdollisimman selkeäksi. Teen vertailun viime vuoteen joka oli juosta ehjänä kesällä 2022. Nyt voimme tarkentaa ja tiukentaa otetta koska haluamme luonnollisesti kehittyä. Minun asettama tavoitteeni kuuluu:” Voimme paremmin ja otamme useamman osa-alueen huomioon. Tämä johtaa kilpailutulosten keskiarvon kohentumiseen kahdella kymmenyksellä. Samalla se ennätyskin kohenee. Tiimimme muut jäsenet voivat paaluttamani tavoitteet lukea täältä.
  2. Measurable eli mitattava ja tämähän on kenties se helpoin. Sekuntikello on armoton. Sadasosantarkkuuteen olemme tottuneet ja se asettaa korkeanvaatimustason.
  3. Achievable eli toteutettavuus, olen tässä äärimmäisen tiukka. En halua kiirehtiä. Aikaa on yllin kyllin. Hukattavaksi asti aikaa ei kuitenkaan ole ja siksi hanuri ei saa revetä. Huolellisuus korostuu arjessa. Ammattina on urheilu, urheilija ja valmentajat sekä muu staff.
  4. Relevant eli merkityksellinen, tähän täytyy voida nojata vaikeillakin hetkillä.
  5. Time bound ja tähän vastataan välitavoitteella matkalla kohti kesän tärkeimpiä koitoksia. Kennot olivat tänäänkin käytössä.

Saman tavoitteenasettelun voi luoda myös ihan kotimaisellakin kielellä:

S – selkeästi määritelty
M – mitattavissa
A – aikaan sidottu
R – realistinen
T  – tavoittelemisen arvoinen

Lupaan palata tähän artikkeliin matkamme varrella ja avata miten edistymme.

https://www.giant-bicycles.com/fi/talon-eplus-2 vegaani makkaranpaistossa sähköpyörällä.

Kommentit ei sallittu