”Moni kakku päältä kaunis” lienee tuttu sanonta. Viisaus asuu siinä, että pitää osata katsoa kermavaahdon alle. Saa lainata ja kostuttaa kakkunsa oman makunsa mukaiseksi. Kysy apua jos kakku leviää liiaksi lautaselle tai jos nököttää pystyssä etkä saa siitä palasta murrettua ilman että lautanen hajoaa tai palaset lentävät kyökin lattialle.

Pyrin kaikessa korostamaan perusasioiden kuntoon laittamisen merkitystä. Jos et mene töihin joka päivä niin oletko varmistanut että tuotanto pyörii vapaapäivänäkin. Eli talletusten ja nostojen tulee olla kontrollissa. Se vaatii suunnittelua ja kärsivällisyyttä. Aivan sama kuin sijoittaisit pörssiin. Kurssit eivät ole pelkkää nousua. En minäkään lähtisi metsään suunnistamaan ilman karttaa. Ja jos saan kartan käteen niin haluaisin tietää kuka sen on tehnyt ja millä referensseillä.

Kun sinä siellä nyt mietit tätä lukiessani mahtaako olla kirjoittaja olla pikku näppärä filosofi vai tietäjä ja taitaja vuosien kokemuksella niin kehoitan lukemaan muutaman muunkin tekstin vuosien varrelta. Kehitän ammattitaitoani, se on minun työni. Teenkö virheitä? Aivan varmasti teen, mutta en pelkää niitä. Tarkastellessa taaksepäin voi virheitä löytyä enemmänkin. Kukin päätös on tehty sillä hetkellä parhaan mahdollisen tietämyksen mukaan ja siihen hetkeen parhaiten istuvaksi. Minulle saa ja pitää kertoa jos huomaat jonkin epäkohdan tai kehityksen kohteen. Itse huomaan ainakin yhden. Olen hidas viemään asioita eteenpäin. Olisiko kenties aika ulkoistaa höpinäni jollekin asiansaosaavalle?

Kommentit ei sallittu