Janne Ahonen tuli ulos ongelmansa ja ratkaisunsa kanssa taannoin. Katumus teki vaikutuksen ja siksi päätin vihdoin kirjoittaa aiheesta. Janne ei ollut hakenut apua ja retkahti niin sanotusti pitkän kuivan jakson jälkeen. Minä kerron nyt oman tarinani.

Nelikymppiseksi asti elin ajatuksella ja opilla minkä isäni lanseerasi Tahko Pihkalan kautta. Tuo parempi et pojat urheilee ja ryyppää, eivätkä pelkästää ryyppää oli suorastaa deeänaassani. Minulle tuo malli oli lähes turmiollinen. Kirjoitan myös siksi, että toivoisin isäni avaavan silmänsä joskus. Nyt jos saisin päättää en koskisi päihteisiin ollenkaan. En koe saaneeni niiden kautta mitään korvaamatonta. Kummisetäni absolutismi on ihailtavaa. Minua suuresti ärsyttää, kun kännin piikkiin voi laittaa mitä vaan, mutta korkkia ei kiinni saada. Päihteet olivat estää minun jälkikasvuni synnyn. Ja nii ku mie vaa vähä hauskaa pidin. Kadun ja vaihtaisin montakin päivää pois. En kuitenkaan ole jäänyt rypemään menneisyyteen. Uusi liikunnantäyteinen elämä on minua yhtä lailla. Olen jopa oppinut hölläämään enkä koe olevani siihen koukussa. Minulla ei ole koskaan myöskään käynyt mielessä ottaa muutamaa tai viettää joskus joku retki äijie kans. Se ei ole vaihtoehto. Minun on hyvä ja helppo olla näin.

En tule demonisoimaan asiaa lapsilleni. En kuitenkaan aio kannustaa heitä siihen. On sen verran huonot geenit. Tässä elämässä pärjää päihteettä enemmän kuin hyvin. Uskon nykynuorison olevan meitä viisaampia. Meitä vaivaa häpeä ja pelko leimautumisesta. Kun mie kävin kavereiden kans AAssa, en kokenut sitä omakseni. En tunnistanut esimerkiksi alkoholistin määritelmää. Addikti varmasti olen ja siihen kallistuva tyyppi. Kannustan kaikkia olemaan oma itsensä. Ei se jonka kuvittelemme muiden haluavan olla. Olen yllättävän hyvin pärjännyt ystävämarkkinoilla selvitepäiki. Itsevarmuus on huipussaan. Suorituskyky kaikkien aikojen parhain. Huumorintaju yhtä huono. Rypyt o vähä syventyneet. Seison tukevasti kax jalkaa vähä ilmas ja valmentajana olen jo aika hyvä. Puolisona ja isänä AAA-luokitus o vetämäs.

Nää on niitä elämyksiä.

Kommentit ei sallittu