5000000 askelta ja uinnin palautus, ynnä ripaus räjähtävyyttä tälle vuodelle. Nämä ovat tavoitteet ja samalla lupaukset, joiden eteen olen valmis ponnistelemaan. Tuo askelmäärä tuntuu jo nyt älyttömältä, kun kelloa joutuu lataamaan ja teen niin paljon muutakin liikuntaa josta askeleita ei kerry. Ajatus on silti liikkua aktiivisemmin. Tehdä useammin valintoja joissa auto jää parkkipaikalle ja mies dallaa.

Uinti on ollut murheenkryyni jo ikuisuuden. En oikeasti ole panostanut siihen ja kolmen olkapääleikkauksen jäljiltä ote on ollut kadoksissa. Nyt olen päättänyt antaa sille ajan ja myös rauhan edetä. 50, 100, 200 ja 300 metriä, nämä ovat neljän harjoituksen kokonaismetrit. Kyllä eli minuutti, kaksi, neljä ja kuusi minuuttia olen viettänyt altaassa tänä vuonna. Jos harjoitustaustaa ei ole, on turha hypätä heti liikkuvaan junaan. Minä lähden nyt asemalta ja välipysähdyksiä tulee tiiviisti. Tähän kun lisää, että en ole itseäni hengästyttänyt kuukausiin, ymmärtänette valintani paremmin. Uusi astmalääke tuli kuvioon mukaan tänä aamuna. Katsotaan mitä sen kanssa tapahtuu. Alan kiusata itseäni hiukan tiukemmin, kun vointi paranee.

Olen huomannut, että kehitystä ei tule kakkuja taputtelemalla. Viisas sen sijaan on syytä olla. Peräkkäisinä päivinä tehojen tekeminen tuntuu mahdottomalta. Siksi luotan määrän korjaavan tilanteen. Vuosi sitten olin peruskuntoni huipulla. Kaikkea sekään ei kestänyt ja tänä vuonna ärsykkeet tulevat olemaan monipuolisempia. Mutta nyt mies on helpottunut, vaikka kysymysmerkkejä onkin. Julkisella puolella on otettu koppi ja kaikki kivet käännetään parhaan tietämyksen mukaan. Taidanpa ajaa taas sparrimielessä yhden kisan. Ehkäpä kiusallani jopa juoksen kilpaa. Kaikki tämä tapahtuu vain jos tilanne sen sallii.

Kommentit ei sallittu