Otetaan tähän alkuun suoralainaus, jos asia ei ole jollekin tuttu. Itse olen asian suhteen mallia tietoinen, en taitaja. Siksi koin tärkeäksi hakeutua selvittämään mitä tämä pitää sisällään ja onko siitä millaista hyötyä.

”Aikaisemmin puhuttiin lihaskalvoista ja nykyisin faskiasta, joka suomennetaan peitinkalvoksi.  Faskia on sidekudosta.  Se muodostaa koko kehoon kolmikerroksisen ja peittävän kalvon.  Se ympäröi ja yhdistää kaikkia elimistön lihaksia, luita, hermoja ja elimiä. Kalvojen tehtävänä on tukea sekä yhdistää lihaksia ja lihasryhmiä. Liikkumisen ja yksittäisten liikkeiden aikana kalvot liukuvat toisiinsa nähden ja niiden välissä oleva hyalyronihappo toimii liukastusaineena. Kalvot voidaan jakaa pinnalliseen, syvään ja viskeraaliseen kalvoon. Viimeksi mainitut ympäröivät sisäelimiä.” Jos haluat lukea lisää niin tässä oiva linkki. Faskia

Asian voi tiivistää myös näin: ”Rasituksen jälkeen kalvojen on todettu olevan herkempiä aistimaan kipua ja liikettä kuin lihasten. Sen vuoksi kalvojen kunnon ylläpito on todennäköisesti yhtä tärkeää kuin lihashuolto. Lihasvoima- ja kestävyystyyppinen liikunta yhdistettynä venyttelyyn edistävät näiden kalvojen toimintaa ja vähentävät kalvoperäisiä kiputiloja.”

Minulla on kaikki kehoon liittyvä varmasti aika mallillaan. Silti vaivoja tuntuu aina nousevan esille. Onko kuuloni tarkka vai valitanko kenties pienestä? Sanoisin kuitenkin pyrkiväni vain parempaan. Siksi esimerkiksi kiveen villissä nuoruudessani iskemäni pakara sai tänään käsittelyä. Silloin asia kuitattiin saunomisen lomassa muutamalla paperin pyyhkäisyllä. Harvemmin myöskään vatsalihaksia on tunnusteltu. Ihan vain muutama syy miksi suosittelen tämänkin kortin joskus katsomaan. Itselläni arpia on kolmattakymmentä nilkasta otsaan saakka. Nämä vaikuttavat ja ne on hyvä huomioida. Viisaampi olisi toki etupeltoon liikkeellä. Minulle tarjoutui sauma kokeilla tätä Fysio-Eskolassa. Katsotaan miltä toisen käsittelykerran jälkeen kroppa tuntuu. Kotiinläksyiltäkään en välttynyt. Pysy kuulolla kuinka sillä saralla edistyn.

https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/100969/Tahkavuori_Riku.pdf;jsessionid=FB8CAD770EF52462E229AD0784EDE5FE?sequence=2

Kommentit ei sallittu