Reima Karsikas on Suomessa uranuurtaja lihasvoimanmittauksessa. Näin uskallan väittää, jos yritys on tarjonnut palvelua jo vuodesta 1976. Diter Oy löytyy Kaarinasta. Lappeenrannassa kyseisen palvelun tuottaa Fysio-Eskola. Tässä alkuun muutamat linkit lukijoille niin saatte kiinni halutessanne mistä on kysymys.

Itse olen vuosia sitten istunut penkissä ja nähnyt laitteen vuosien varrella eri tilaisuuksissa. Mielessä on kytenyt pidempään, että pitäisi jälleen tsekata missä menen. Maikin kans o ain mukava käydä katutasos rupattelee. Viime kerral törmäsin hänen tyttäreensä Mariaan ja jo samalt istumalt varattii aika mittaukselle. Mitä tätä selvää asiaa enempää vatkaamaan.

Viime maanantaina marssin paikalle ja puolessatoista tunnista miehestä oli puristettu mehut ulos ja faktat tiskiin mitä reisist löytyy. Välihuomautuksena, testi on maksimaalinen, varustautukaa sen mukaan ja alkulämmittelyyn on syytä panostaa. Minäkin olin aamulla salilla herätellyt kropan. Pienen kävelylenkin kautta portaat yläkertaan ja lämmittelysarjat päälle, niin hyvä oli rutistaa. Hakeuduin testiin koska tuntuma oli et takana kaikki ei ole yhtä hyvin kuin edessä. Tämä vahvistui tulosten myötä. Jos vähintään tavoitelukuna on 50% niin minulla oikea oli 45,4% ja vasen 43%. Maallikkona sanon selkosuomenkielellä, että etureisi saisi olla siis puolet vahvempi takareittä. Näin kun sen ilmaisee niin jengi ymmärtää ja toiset saavat sitten siihen myös tarttua. Tavoitteenahan on aina myös lisätä lukijoita. Ongelmat eivät jääneet tasapainoon etutaka-akselilla vaikka puoliero olikin hallussa. Takareidet ovat yksinkertaisesti liian heikkoja. Jos etureisi on hyvällä tasolla kuntoilijalle niin selänpuolella ollaan vaan paikalla. Eritoten hermotuksen puute näkyi nopeassa rutistuksessa. Sinänsä nopea reisi ei vain tuottanut mitään.

Tässä riittää siis työsarkaa. Ohjeita tuli mukaan matkalle ja totta kai minulla itselläkin on tietoa asiasta. Suunnitelmat olivat valmiina ja ihan pienellä viilauksella kohti joulua sekä uutta mittausta. Varmasti keskustelua jatketaan Valtakadun ammattilaisten kanssa, kuten myös lukuisten kollegoiden ja innokkaiden seuraajien kanssa.

Kommentit ei sallittu