Ympyrä tiivistyy ja lopulta se on piste. Missä kohtaa keskusta on tyhjä ja missä kohtaa se täyttyy? Vaikuttaako tähän henkilön näkökyky? Onko kyseessä siis fyysisen ominaisuuden ilmenismuoto vai optinen harha? Kun nyt mietin tätä niin tulen ehdottomasti lopputulemaan ja kysyn kuka voisi auttaa? Ongelma saatiin aikaiseksi, koska en osannut osoittaa kykeneväni viestimään valmennuksessa tai osannut tai jaksanut osoittaa sitä. Mutta ongelman ytimeen:

Suomen Urheiluopisto / Vierumäki 

NSSU Coach Developer Academy (Kokkonen, Kvalsund & Dieffenbach) 

Reflektoinnin itsearviointi 

Alla oleva taulukko toimii hyvänä työkaluna reflektoinnin itsearviointiin. Jokainen kohta arvioidaan  asteikolla 1-4, jonka avulla voidaan tunnistaa reflektoinnin vahvuuksia ja kehittämiskohteita. 

1 = en lainkaan 

2 = vain vähän 

3 = suurimmaksi osaksi 

4 = täysin

A. Itsearvioni fokus oli minussa itsessäni – omissa tekemisissäni, tunteissani ja  ajatuksissaniArvio ja perustelut: 4 Maailma pyörii minun ympärilläni, mutta se on pyöreä.
B. Olin rehellinen arviossani – kuvasin asiat  kuten ne todellisuudessa menivät, en  kaunistellut asioitaArvio ja perustelut: 4, pyrin vain hallitsemaan tilannetta. Kohtasinko nyt siis vain vertaiseni vastuksen.
C. Itsearviossani pohdin vaihtoehtoisia  ratkaisuja ja tapoja toimiaArvio ja perustelut: 2, eipä oikein tee mieli mennä epämukavuusalueelle.
D. Itsearvio kuvasi yksityiskohtaisesti omia  tekojani ja tilanteitaArvio ja perustelut: 3, näin minä sen vahvasti ja lyhyesti koen.
E. Pohdin arviossani jatkosteppejä ja toimia,  joita tulen seuraavaksi tekemäänArvio ja perustelut: 3, tarvitsenko tosiaan ammattiapua, kuinka hukassa olenkaan?
Täältä tullaan Espanja

Kommentit ei sallittu