Mikäs ihme se on? Olin toki kuullut joskus sivulauseessa aiheesta siihen sen enempää kiinnittämättä huomiota. Ajettelin sen tulevan eteeni kuin paaville aamupala ja näinhän siinä kävikin. Trance X Advanced Pro 0 järjestettiin minulle koeajettavaksi Saariselkä MTB:n toiselle päivälle lauantaiksi. Tulevassa Anthemissanikin tulisi olemaan kyseinen järjestelmä alustan osalta. Anthem on XC-pyörä ja tämä Trance on sitten astetta leppoisampi polkujen nielijä.

Alkuun olin tosiaan hivenen ulalla kuinka pyörää ajetaan. Sain kuitenkin Heikkilän Nikolta vinkkejä ja tämä nuori herra totisesti tiesi mistä puhui. Kyseessä on siis järjestelmä joka reagoi maastonmuotoihin. Minusta tämä on kuin aikoinaan formuloiden aktiivijousitus. Pelkäsin joutuvani matkustajaksi, mutta huoli oli turha. Pääsin matkustajaksi on oikea termi. Ajon aikana kykenin keskittymään viemään pyörää oikeaan osoitteeseen pyörän varmistaessa pidon säilymisen. Erityisesti ylämäissä tästä oli valtaisa apu. Kivet joiden yli ajoin ikään kuin jähmettyivät paikoilleen. Tätä se tulevaisuus on näissäkin pyörissä.

Oppia viikonlopusta tuli paljon. Niin kuskina kuin jälleenmyyjänäkin olen taatusti astetta veikeämpi. Kuin huomaamatta ajoimme ystäväni kanssa vaativissa olosuhteissa yli 130 kilometriä. Eihän kulku kummoista ollut, mutta toisaalta jos tuolla pystyy höntsäämään noin niin ei tarvitse kovin huolissaan olla. Seuraavaksi tulee syyskuu ja cyclocrossikausi. Kouvolasta startataan ja kotikisa ajetaan ennen Sierra Nevadan reissua.

Kommentit ei sallittu