1994 oli vuosi jolloin yleisurheilevalle miehenalulle valmentaja suunnitteli ohjelmat edellisen kerran. Nyt tuolle kuntoilevalle valmentajalle toinen valmentaja suunnitteli neljän viikon jakson toukokuuksi. Tässä siis lähtökohdat valmentajanammattitutkintoa ja triathlonin 3-tasoa itse suorittavalle liikkujalle.

Huhtikuussa oli Strömsholmin Janin sivuilla kilpailu, jossa tulisi arvata harjoituksen kestoaika. 5.43.21 oli arvaukseni ja voiton tuoneet lukemat. Tästä alkoi yhteydenpito ja valmistelut mihin ajankohtaan ohjelma tehdään sekä kuinka valmistaudun siihen. Jani keräsi tarvittavat tiedot kattavasti ja minä tein pyydetyn alkutestin.

Olen kohtuullisen tottunut kuntoilija nykyään ja töiden lomassa on tavoite tällä kaudella liikkua viitisensataa tuntia. Sanoin leikkisästi Janille, et anna palaa. Voin kertoa et alkuun olin liikkeellä mentaliteetillä ”Otetaan nyt neljä viikkoa mitä tulee”. Jälkeenpäin voin todeta, että Jani teki työtä alusta lähtien täysillä. Hän ei suunnitellut ohjelmaa vain palkintona. Siihen oli oikeasti panostettu. Minun olisi pitänyt olla aktiivisempi yhteydenpidossa sillä aivan pelkkää ruusuilla tanssimista tuo neljä viikkoa ei ollut. Jani antoikin puhelimitse napakan palautteen. Kun kolmannella viikolla valmentajaroolini karisi ja tein kaiken kuntoilijana oli tunne uskomattoman helpottunut. Älä Jonne analysoi liikaa vaan tee niin kuin käsketään. Ja nyt ei pidä ymmärtää väärin. Olen aina omat ohjelmani jonkun kollegan puinut läpi. Silti niissä on ollut valmentaja minäni tekemässä. Nyt liikuin vapaasti ja nauttien kuntoilijana. Tätä olisi varmasti monen kuntoilevan valmentajan ja itse itseään muutenkin valmentavan syytä miettiä. Siellä kuplan ulkopuolella voikin olla valtavasti tarjolla joka vapauttaa sinut uusiin ulottovuuksiin.

fbt

Kommentit ei sallittu