Tälläisen uimataidottoman trinistin vaatimattomampi laji on duathlon. Wattbikien saapuessa talliini täydentämään kalustovalikoimaa olen harjoitellut pyörä-juoksu-yhdistelmiä enenemässä määrin. Yksi asiakaskin on päässyt jo tallin tunnelmaan useamman yhdistelmäharjoitteen kautta. Minulla on nyt Atom ja Pro tallissani. Vuoden 2017-2018 aikana tekemäni lajianalyysin johdosta päädyin näihin kahteen laitteeseen. Pro on takuuvarma tiedontuottaja ja Atom soveltuu triathlonistille erinomaisesti pitkiin vetoihin sen parempien säätöominaisuuksien johdosta. Jos yksi pyörä itselle pitäisi valita se olisi Atom. Nyt kun tallissa käy muitakin ajamassa niin Pro on vaivattomampi säätää ajovalmiiksi.

Kynnystestithän tehtiin Prolla ja nyt on helppoa hypätä sen selkään, kun tietää tasan tarkkaan millä vastuksella ajaa mitkäkin treenit. Käytännössä omat pk-alueen treenit alkavat vastuksien ollessa pienimmillään ja lämmettyäni saatan nostaa pykälän tai kaksi hieman tuntemuksien mukaan. Itselle se optimikadenssi on aika tarkkaan 90.

Näin alkuun ajan valmiita ohjelmia läpi ja se normi 20- minuuttinen toimii pelinavaajana. Sen warm-upin jälkeen olen valmis kovempaankin treeniin. Osa valmiista ohjelmista jää varmaan vähemmälle, mutta on niitä selkeästi mietitty. Wattbike on siis oivallinen apuväline harjoittelusta vähemmän perillä olevalle. Eikä tälläinen kokeneempikaan kaveri pane harjoittelun helpoutta pahakseen. Yhteistyö Imatran poikien kanssa on ollut alusta alkaen luontevaa. Uskon molempien hyötyvän ja silloinhan sen eteen mielellään ponnistelee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit ei sallittu