Kolmas kilpailu vajaan kahden viikon sisään oli lähtökohtana. Kilpailut ovat suoritettu keskellä harjoittelua. Torstaina juostiin vielä reippaasti tälläkin viikolla. Perjantainen tutustuminen pyörään oli se keveä ponnistelu ennen kilpailua. Alle tarjoiltiin Spessua yhteistyökumppanin kautta. Osa tämän kesän kiertuetta on parantaa omaa teknistä ymmärrystä pyörien suhteen. Haluan oppia lisää säädöistä ja siihen saa apua, kun ajaa eri pyörillä tulosten haun sijaan omalla pyörällä. Onhan se toki Giantin miehelle kova pala tarttua toiseen merkkiin, mutta iso kuva mielessä näitä tehdään. Pyöräliike Varustamolla on tarjota harrastajalle paljon, niin myös minulle. Huomenna palautellaan koeajopyörä huollon puolelle pikku haaverin takia. Jos olisi oma pyörä kyseessä saattaisi hiukan kiristää. Nyt sukellettiin ja tarkistus toivottavasti kertoo missä mentiin vikaan.

Tuo kyseinen pyörähän testattiin Lankisen Tuomon toimesta tammikuussa. Olin itsekin sitä jo koeponnistanut ja tietty kuva oli olemassa. Olin innoissani muunmuassa hissitolpasta, jota en kuitenkaan kertaakaan käyttänyt kilpailun aikana. Tuo pyörä oli herkempi kuin aiemmin ajamani vehkeet. Hintalapun mukainen laatu tuli esiin. Minun makuuni hiukan korkea ja lyhyt, jolloin XC-henkisyys jää vähemmälle. En sano etteikö sillä lujaa pääsisi. Se on todella loistava alamäissä. Olin kerran eturenkaalla ja voin sanoa, että omallani olisi menty ympäri. Samoin ylämäkiin äärimmäisen leppoisa ja pehmeä. Kiipeät vaikka puuhun, jos jalkaa riittää. Jousitus jäi kohdaltani liian kovalle, ääriolosuhteissa Epic ei silti pettänyt vaan taipui joka paikkaan. Jos et siis kilpaile ja haluat silti suorituskykyisen pelin, niin tässä se on.

Omalta osaltani Korso Mtb ja 64km on seuraavana Vierumäen valmennusviikonlopun jälkeen. Katsotaan liikutaanko isommalla porukalla ja nautitaan MS-Vuokrauksen autojen kyydistä. On hivenen toista seisoa autossa ja vaihtaa vehkeitä kaluston tullessa isossa kontissa liikantumatta ennen kilpailua. Minä rakennan aina siis kokonaisuutta ja tarjoan sen myös muillekin kera kumppanieni.

Kommentit ei sallittu