Kesällä -76 pieni Pena-poika syntyi. Myöhemmin Jonneksi kastettu nuori herra varttui elämänsä kaksi ensimmäistä vuotta Rakuunamäellä. Sinne olen aina palannut asuen useissa eri osoitteissa. Huomaan taas jälleen löytäväni itseni sieltä, milloin mistäkin syystä. Ne nurkat vain tuntuvat niin kotoisilta. Jos suvun juuret ovat Karjalassa, niin minulle kaikki kaikessa paikkana on tuo synnyinmäkeni. Vienkö kenties joskus oman perheeni sinne asumaan, sen aika näyttää.

Nyt olen harjoituksia tehdessä sahannut mäkeä ylösalas eri nurkilla. Minun on helppo sijoittaa niin juoksu-, pyöräily- kuin uintiharjoittelu tähän seutuun. Aina, kun joku kysyy paikkaa rauhalliseen ja monipuoliseen vastaus on sama, Rakuunamäki. Jos jollain on esittää muita paikkoja, niin mielelläni kävisin testaamassa niitäkin.

Uusi ”alue” valtauskin tuli tehtyä. Kokemus itsessään oli samalla outo ja hieno. Kenties voin kuitenkin koettaa tätä uudelleenkin. Aina ne uudet jutut tuovat väriä elämään ja kartuttavat kokemuspankkia.

Juoksutekniikoiden analyisointia on tiedossa lähiaikoina. Kevään lähestyessä on jokaisen hyvä miettiä askellustaan talven jäljiltä. Jos tarvitset siinä apua, ota rohkeasti yhteyttä. Tulen laittamaan someen videoita omista pätkistäni. Ota ne esimerkkinä, varoituksena tai imitoiden. Päätös on sinun.

 

Kommentit ei sallittu