Mikä tahansa on tyhjää parempi. Olkoon rima vaikka lattialla, sinun on ponnisteltava enemmän ylittääksesi sen kuin että rimaa ei olisi ollenkaan. Nyt sait varmaan kiinni ajatuksesta tänä armonmaanantaina. Maanantai, joka on usein lepopäivä kahdesta eri syystä. Koko viikonloppu ratkiriemukasta ”laulamista” ja su-ma-yö liskoilua tai lauantaina tehoja sekä sunnuntaina pitkä. Ääripäät, mutta molemmissa työpäivä on ainut suoritus, joka tarvitsee tehdä. Puhutaan siis kokonaiskuormituksen hallinnasta.

Minun ilmainen vinkki sinulle on, jaa kuormaa. Elä vedä itseäsi piippuun kummallakaan ohjelmalla. Jätä paukkuja maanantaille ja käy duunipäivän päätteeksi vaikka hierojalla tai mene varrelle virran kuuntelemaan solisevan vedenliplatusta.

Tämä on mielestäni isomman kuvan kysymys. Yhteiskunta tarvitsee enemmän ja enemmän vastuunkantajija. Pienemmätkin panokset ovat tarpeen. Kantokyvyn mukaan jokainen toinen toisiamme kannustaen ja tukien. Uppottamalla kollega suohon, huomaat kohta tekeväsi samalla palkalla hänenkin työt.

Suoriutuminen on siis päivän sana. Haluatko vain selvitä? Kuinka ihmissuhteesi voivat, jos vain selviät ja raahaudut läpi harmaan arjen? Pienen lapsen sokerihumalasta jokainen voisi ottaa oppia. Kai jokainen aikuinen jo nyt hiffaa, että elämä on muutakin kuin hypetystä. Ota mukaan pienet ja piristävät happihyppelyt eli vaihda vaikka hissi portaisiin kerran päivässä. Parkkeeraamalla autosi kauimmaiseen ruutuun olet jo askeleen lähempänä hyvinvointisi parantumista.

 

Kommentit ei sallittu