2014 mietin ulospääsyä tilanteestani kouluttautumisen kautta. Mies oli aika huonossa kunnossa fyysisesti ja henkisesti. Silti ajatus toimia yhteiskunnan hyväksi julkishallinnon puolella tuntui kutsuvalta. Pietro oli kertonut haastemiehen tehtävistään vuosien varrella. Jotain tuollaista olin ajatellut ja niinpä hain Kouvolaan. Sinne päästiin ja ensimmäinen vuosi oli hiukan hakemista rikkonaisuuden takia. Toisena vuotena erikoistuminen alkoi takuta ja kolmentena vuotena olin jo hylännyt alkuperäisen ajatuksen. Neljäs vuosi tuli tavallaan ylimääräisenä, olin koulun suhteen hukassa, mutta muuten asiat olivat kirkastuneet. Viisi loukkaantumista opiskelujen aikana sisuunnuttivat miestä.

Se mitä tein perusharjoitteluksi on hiljalleen jatkunut ja jalostunut. Nyt toimitan vain tarvittavat raportit eteenpäin koulun suuntaan. Leveällä auralla painetaan menemään ja kuivat oksat tipahtelevat pois aikanaan. Muutamia juttuja on tippunut pois ja uusia vesoo koko ajan lisää.

Juu, kyllä ne huviluvat ovat julkishallintoa siinä missä anniskeluoikeudetkin. Mainonnon kanssa on syytä olla tarkkana ettei tule turhia kotiinkutsuja. Juriidiikan opinnot eivät varmasti valu hukkaan, vaikka sitä ei minulta ensisijaisesti kysytäkkään.

Karelian Gourmetin Tuomas Dufva ojensi auttavan kätensä. Räätälöimme harjoittelun ja sain sangen vapaat kädet tutkia asioita ravintolamaailmassa. ”Tiskin” toisella puolella oleminen ei ole niin tuttua. Aina olen kuitenkin arvostanut ja tykännyt hyvästä ruuasta. Yhteistyömme tulee jatkumaan, se lienee harjoittelun paras anti. Jonne nostaa itsensä omaan reppuselkään ja tekee peliliikkeitä tarpeeksi tuoden leivän pöytään jatkossakin.

Kommentit ei sallittu