Silloin kuin TrainingPeaks reagoi, niin tällöin on menty lujaa. Katsojatkin huusivat ja anelivat keulimaan. Tein toisin ja hiljensin peläten ”laturaivoa”. Voin kertoa, että taas on tehty tikusta asiaa foorumeilla. Sulassa sovussa sahasin kymmenen kiekkaa jousten ja pyöräillen Huhtarin latua kiekkojen sinkoillessa sinne tänne. En nähnyt tai kokenut kenenkään häiriintyvän. Päinvastoin, hymyssäsuin huusin kavereille, et antakaa palaa, meil o kypärät.

Itse harjoituksessa, maastopyörä-juoksu, oli tarkoitus katsoa missä mennään. Olin aiemmin tehnyt vastaavan ennen XterraItaliaa. Valmennettavan herätin päivänokosilta ja itse poljin reilun tunnin pohjille vetäen välissä fysiikkatreenit Pepon junnuille. Itse olin enemmän kuin valmis ja Aki taas ei niinkään. Sovittiin, että lähdetään maltilla liikkeelle hakien 11.30 kierroksia. Olin viimeeksi ajanut 44.29 avg hr 150, max 161. Suunnitelma piti sen kaksi minuuttia, kunnes hiukan hyökkäsin. Ensimmäinen kierros tultiin 10.30 ja toiseen höllättiin sen ollessa 10.50. Jokainen voi kuvitella fiiliksen, lujaa on tultu, mut puolet on vielä edessä. Kolmas kiekka aika samoissa toisen kanssa. Laineen poika tuntui aina kiipeävän vähän herkemmin. Neljännelle kiekalle läksin hivenen edellä. Olin vetänyt yhden töppyrän putkelta ja eroa tuli hiukan. No miehän sain uutta pontta ja syötin vielä neljännenkin kiekan samaa tahtia. Aksulle se oli hiukan liikaa ja eroa tuli reippaanlaisesti. Joku toinen päivä homma voi kääntyäkin, mutta tänään olin valmiimpi. 43.12 oli siis 1.17 nopeampi kuin viimeeksi. Ukko oli myös ahtaammalla lukemien valossa, avg hr 157 ja max 168. Vertailuna anaerobinen kynnykseni 149. Tuo on varmaan hiukan noussut, mut happoa läykky ja ne kestettiin.

Juoksu kulki samalla kaavalla. Alku mentiin yhdessä, mutta eka alamäki ja eroa syntyi. Tuossa vaiheessa vielä passasin ikään kuin vetäen, mutta pian annoin mennä. Meno tosin oli sangen takkuista ja vasen pohje alkoi heti nykiä. Kohta seurasivat etureidet mukana. Pyöräilyn hulluttelu vaikutti juoksuun, mutta minkäs teet. Viimeeksi mentiin 20.25/156/164, tänään 20.39/160/169. Jos olisin lähtenyt alussa omaan vauhtiin aika olisi voinut olla parempi tai sitten kone ois leikannu kii ja homma ois ollu siinä.

Harjoitus oli valtavan hyvä omasta mielestäni. Aki sai tatsin nykymenostaan ja näpäytyksen valmentajaltaan. Motivaatio varmasti nousee molemmilla, jos mahdollista vielä korkeammalle. Keskinäiset otatukset ovat urheilun suola. Saa miuta kovempaa mennä, mutta vaikeammaksi teen sen kaikille päivä päivältä. Nyt ajatukset Jussin viettoon ja muutamaan uintiharjoitukseen XterraFinlandin radalla. Pari päivää Imatran kylpylässä avaavat mahdollisuuden uida Rauhaan ja pois.

Kommentit ei sallittu