Viisi uintia, viisi kilpailua, siinä tämän kesän uinnit. Ei kaksinen lähtökohta, mutta olkapää ei mahdollista harjoittelua. Tekniikka on hukassa ja jokaisessa kilpailussa olen yrittänyt vain löytää kivuttominta tapaa edetä. Tähän kun lisätään uusin vaiva eli yskä, joka odottaa diagnoosia, ei tilanne ole kaksinen. Merkit viittaavat astmaan, mutta se tarkentuu testien myötä.

Lämmittelemättä veteen minuutti ennen lähtöä. Paukusta hiljalleen liikkeelle, kivutonta lähes, tehotonta todellakin. Aikatavoite oli kunnianhimoinen 1.25, 1.30 alitus minimi. Jälkimmäinen toteutui, kuten myös pahin pelkoni. Hillitön yskäkohtaus, jossa räkä lentää ja mies rykii kontroilloimattomasti. Sain kuitenkin pidettyä itseni rauhallisena ja yksimisen lopetettua. Loppumatka tosin oli vaikea, hengittäminen piti jättää todella pinnalliseksi. Aivan lopussa kuitenkin veto koheni ja fiilis nousi.

Kohtuullinen suoritus ja pyöräilyyn voitiin lähteä parantamaan. Leikkauksen jälkeen tekniikkakurssi lienee paikallaan. Sen verran on ote hukassa, että ulkopuolista silmää kaipaa avuksi tässä asiassa.

Kommentit ei sallittu