Sunnuntai-iltana hiukan kisaa pureskeltuani, suollan tuntemukseni kilpailusta. En selittele, vaan avaan matkaani kohti Tahkon täydenmatkan maalia. Kuvaan onnistumiset ja jatkan matkaani kohti Vierumäkeä.

Kesäkuun ensimmäinen päivä palasin opintovapaalta työelämään. Työmatkani, seitsemän kilometriä suuntaansa kuljin polkupyörällä. Liikuntaa tulee tätä kautta noin 40 minuuttia päivässä. Yhden kerran kävin uimassa avovedessä ja kerran tein juoksutreenin. Harjoittelu keveni siis melko olemattomaksi. Levollisin mielin kuitenkin nukuin matkalla Vanajanlinnaan. Huoltajana, ajomiehenä ja ajanottajana minulla oli luottomies Suomen tullista.

Keli oli lämmin, loistava sää kilpailulle. 14.8 astetta ilmoitettiin vedenlämpötilaksi ja kävinkin siinä kastautumassa ennen lähtöä. Kulmamiehen paikalta ensimmäiset pari sataa metriä rennosti vaparia kauhoen. Viiden kuukauden uimattomuus kantoi tuohon saakka. Loppu tultiinkin lähes tulkoon pelkkää rintaa. Vauhti riitti muihin nähden silti varsin mukavasti. 250 metrin hölkkä vaihtoalueelle antoi merkkejä jalkojen toimimattomuudesta. Vaihdossa tempaisin kypärän päähän, visiiri jäi laatikkoon. Otin pyörän ja lähdin jo liikkeelle, kunnes tajusin numerolapun jääneen pois. Pyörä kyljelleen ja lappu taakse. Hiukan hukkui aikaa, mutta minkä teet. Varovainen alku ja kenkien sovittelu kostautui peesien karkaamisena. Matkalla päästin nukahduksen takia yhdet selät myös karkuun. Lopun letkassa tulon myötä, tajusin menettäneeni aikaa yksinpolkien huomattavasti. Juoksuun vaihto sujui nopeasti, mutta kolme kilometriä meni ennenkuin jalkaterät suurinpiirtein alkoivat toimia. Huonolla tekniikalla poljettu, ei pyöritetty polkupyöräily kostautui. Se vei fiiliksen juoksusta, mutta hiukan alle viiden minuutin kilometri vauhdilla maaliin tultiin lentäen. Kiri ja hymy irtosivat. Tavoite alittaa 1.20 ja paikka 30 sakissa täyttyivät. Olin 20. ajalla 1.18.33.

Nälkää jäi ja Vierumäellä on taas uusi mahdollisuus loistaa. Välipalana ensi sunnuntaina kisaillaan Xterrassa ja tapaillaan yhteistyökumppaneita. Kiitokset kaikille tuesta, matka on pitkä ja pahasti vielä kesken. Tehdään yhdessä siitä ikimuistoinen ja hauska. Raporttia pukkaa taas seuraavan kisan jälkeen. Ensi viikkolla pureudutaan hallintoruotsin tentteihin ja käydään töissä. Harjoittelu on plussaa, jos sille aikaa jää.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *