Tämän talven harjoittelumääriä pohtiessa päädyin lukemaan 163 tuntia. Käytännössä tuo jakso on siis marras-huhtikuu, yhden päivän sijoittuessa lokakuun puolelle. Maltilla lähdetään liikkeelle alkuun viikko systeemillä 3+1 ja vaihdetaan keväämmällä tahtiin 1+1. Talven aikana siis kolme viikkoa tunteja nostaen ja yksi leväten. Maalis-huhtikuussa tehoja nostettaessa mennään vuoroviikko periaatteella. Tällöin korostetaan myös lihashuoltoa ja varmistetaan palautuminen.
Alun teemana on selkeä voimatasonnosto kautta linjan. Ei pelkästään vasemman akillesjänteeni takia vaan puhtaasti ulkonäollisistä syistä. Vaimo tykkää kun tissit eivät roiku. Meni ehkä vitsin puolelle, mutta tarkoituksena on kovettaa mies myös kestämään mahdolliset tulevat vaatimukset ratajuoksun suhteen. Ensi kesän tähtäimessä ei ole menestyminen pitkillä matkoilla. Vaan hakea sitä vauhtia ja rutiinia triathloniin lyhyempien matkojen kautta.
Vuoden vaihteen jälkeen, kun kinkkuja sulatellaan minäkin lupaan viihtyä altaassa enemmän. Tason nosto vedessä on tehtävä ja siihen olen myös valmiimpi voimakkaampana ollessani. Lajivoimaa syksyisen testin perusteella kaipaa eniten kuitenkin pyöräily. Sitä tehdään puolet, uinnille ja juoksulle jaetaan loput jalan kunnon mukaan.

Kommentit ei sallittu