Navigaattoriin osoite Urheiluopistontie 400, 19120 Heinola ja matkaan. Nuorimman lapsistani jätin äitinsä viereen päiväunille. Vanhemmat lapset tulisivat kohta eskarista ja koulusta, kun isä lähti kohti Päijät-Hämettä. Vuosi oli 1991 kun olin isäni matkassa Vierumäellä ensimmäisen kerran. Koko ikäni olin jääkiekkoa vääntänyt ja siinä ohessa tehnyt yhtä sun toista. Laji kuin laji oli tullut tutuksi ja ylikunnon oireet hyvin pienenä. Muistan aina sen illan ja päivän joka päättyi pyörtymiseen uimahyppyharjoituksissa. Kuukauden verran kestänyt harjoitusmäärissä kilpailu isäni kanssa sai opettavaisen lopun. Olin tapojeni mukaan hiihtämällä koulussa ja kotimatka hiukan venähti. Kerkesin kummiskin kaukalopallopeliin ennen lätkätreenejä. Sieltä sitten iltakahdeksalta vielä uimahallille. Olin valmistautumassa metrin ponnahduslaudalla takaperivolttiin kun huomasin altaan ja katon vaihtaneen paikkaa. Molskis ja loiskis, sitten vintti pimeni. Muutamat päivät siitä eteenpäin ovat hämärän peitossa. En tehnyt juuri mitään muuta kuin nukuin.
Isäni käymällä A-valmennuskurseilla (kestävyys ja yleis) sain juoksukipinän, jota ruokittiin koekaniinina testeissä sekä kuunteluoppilaana luennoilla. Heikki Kantola, Timo Vuorimaa, Mikael Fogelholm vain muutama nimi mainitakseni, avasit silmäni urheiluvalmennuksen maailmaan.
Nyt 25 vuotta myöhemmin palaan rikospaikalle ja huomaan tuon hengen säilyneen Vierumäellä. Onhan niitä golfkenttiä siunaantunut hiukan lisää, mutta urheiluhalli oli entisensä. Serkkupoikani kipitteli ensin sen seitsemän tonnia etsien kynnyksiään ja löytyiväthän ne. Itselläni oli edessä pyörällä tehtävä vastaava testi. 15 kuukauden kuntoutuksen jäljiltä ei voinut odottaa koneen kummoisesti kiertävänkään. Näin ei tapahtunutkaan ja maksimisykkeetkin jäivät 175 tasolle. Maitohappolukemat jäivät alle hiukan alle 20, joten niitä sentään hiukan siedettiin. Olin siis sitä mitä harjoittelen ja näinhän sen pitääkin olla. Testaajana toimi varmaankin monelle tuttu Pihkaniska-Juha neiti X:n toimiessa näytteenottajana. Olen kaikinpuolin tyytyväinen testitapahtumaan ja saamaani palautteeseen. Puitteet ovat kohdillaan, henkilökunta asiantuntevaa ja innostuneita aiheesta. Läppä ja hiki lensivät, voisivatko asiat paremmin enää olla. Maalis-huhtikuussa sitten uudestaan hiukan viritetymmällä keholla ja kunnolla.

Kommentit ei sallittu