Aamuyöstä  puolen neljän aikaan ylös ja matka Lappeenrannasta Rovaniemeä voi alkaa. Pyörä oli pakattu autoon mukaan jotta testiin saadaan lähtöasetukset kohdilleen. Pyörän säädöt olivat lähes identtiset tammikuussa tehdyn perusmitoituksen kanssa. Asetus oli mallia road racing sport/competition. Toki lähtömitat olisi saatu koneeltakin, mutta nyt oli tarkoitus myös säätää testin jälkeen oma pyörä kohdilleen. Itselleni nämä maantieasetukset ovat ne tärkeimmät. Ajan pyöräilyharjoitukseni porukassa ja pääpaino on sprinttikisoissa. Toki tässä samassa yhteydessä ne triathlonpyörän asetuksetkin saadaan. Itselläni se tarkoittaa satulan -ja putken vaihtoa plus aerobarien laittoa pyörään. Simppelin oloinen muutos jonka pari kertaa kesässä teen. Toki haaveissa siintää toinen pyörä pitempiä matkoja silmällä pitäen. Kovasti nuo Giantin miehet talliinsa houkuttelivat, aika näyttää.
Mitoituksia jopa tärkeämpänä antina pidin poljinraporttia. Jalat olivat mukavasti tasapainossa. Testin aikana leikattu jalkani hivenen uupui ja jäi oikean jalan lukemista. Muutos ei ollut mitenkään merkittävä, lähinnä inhimillinen. Klosseja ei tarvinnut siirrellä, paine kesti hyvin linjassa. Eteenpäin vievää voimaa oli kampikierroksessa 80% ja vastustavaa 20%. Tämä oli silmiä aukaisevaa tietoa, eihän kukaan tahallaan jarruta menoaan. Pyörittämisessä on siis puutteita, mikä tälläiselle aloittelijalle on normaalia. Siihen lääkkeeksi ajattelin hommata rullat autotalliin. Wattbiken selässä vietän talvella muuten aikani. Kaikkia tietenkin kiinnostaa Total 3D effective force ratio lukemani. No nelosella se alkoi ja siihen se myös jäi viilaustenkin jälkeen, toki hiukan nousten. Sataseen on pitkä matka, eikä siihen ilmeisesti oikein kukaan pääsekkään.
Lopputuloksena ajoasentoni tiukkeni, satulaa siis hiukan nostettiin ja tuotiin eteenpäin. Samalla ohjaustankoa tiputettiin yhden renkaanmitan alaspäin. Ukkeli oli polkenut hiukan takaa ja matalalta. Väittäisin sen olevan yleistäkin mukavuuden halun takia.
Rovaniemelle minut houketteli Joroisten omapoika Ikosen Lassi. Lukemien lisäksi hän tarkkaili ajamistani ja sain palautetta heti kuin myös sunnuntaina hakiessani pyörää pois. Mittaushan suoritettiin perjantaina ja minulla oli aikaa pohtia tuloksia viikonlopun ajan. Tarvittaessa ja niin halutessani lauantaina olisi voitu tehdä toinenkin testi. Siihen en kokenut tarvetta, mutta testistä saatu tieto perattiin vielä ennen kotiinlähtöä. Joten jos mietit onko joku kivi kääntämättä pyöräilyn suhteen niin ei kun napapiirille. Itse vietin hääpäiväni siellä ja hotelli Arctic Lightissa, suosittelen. Harvoin pääsee yhdistämään kestävyysurheilun ja parisuhteen näin hyvin. Team Sportia Rovaniemi on varteenotettava vaihtoehto kehäkolmosen ulkopuolella ja todiste siitä, että on sitä elämää muuallakin.

Kommentit ei sallittu