Pari viikkoa on tullut tahkottua määrää. Minulla se tarkoittaa hiljaa hiipimistä pari kertaa päivässä. Ensimmäistä kertaa vuosiin olen näin toiminut, koska olen voinut. Nyt olojen puolesta olisi aika antaa koneelle kierroksia. Olo on kuin kuukauden dietanneella bodarilla. Olkapään takia maaliskuu vielä himmaillaan, mutta huhtikuussa aitaa kaatuu. Pääsiäisen jälkeen tossu laitetaan syönnilleen ja toukokuussa kättä löydään kaakeliin oikeen huolella. Vihaksi pistää tämä nussuttelu, mutta nyt vielä maltetaan. Kesää ei pilata keväällä.

2 kommenttia

  1. ”Kesää ei pilata keväällä.”

    Tämä tärkeä harjoitteluperiaate soveltuu myös talvilajeihin so. talvea ei pilata syksyllä. – Tästä kaksi lyhyttä muisteloa 80-luvulta:

    1) Nuori. lupaava hiihtosuunnistaja odotti malttamattomana ensilunta etelään hienosti menneen kesäharjoittelukauden jälkeen. Rahaa ja aikaa Lapin leiriin Päällystöopistossa opiskelevalla nuorella miehellä ei ollut. – Kun ensilumi Savonlinnaan sitten tuli, mies hiihti lauantaina ja sunnuntaina 5 km:n pururataa 135 km. – ”Sen talven parhaat hiihdot. Lopputalvi meni palautuessa”. – Terveisiä vaan sittemmin ainakin PM-hopeaa voittaneelle Mikko Kososelle!

    2) Ensi lumi Maanpuolustusopiston pururadalla. Tunnin hiihdon jälkeen jäimme yhdessä nojailemaan sauvoihin suomalaisen huippuhiihdon valmentajan kanssa. – ”Oikein pitäisi numerolaput jakaa”, oli hänen ensihavaintonsa. ”Suurin osa hiihtää nyt marraskuun alussa kovinta vauhtiaan koko talvena. – ”Kun päreen pitäisi sitten helmi-maaliskuussa oikein liikkua, on vieteri suora”, – Heikki Pusa ei julkisuudessa paljon lajia kommentoi, mutta kyllä Riennon mies tietää.

  2. Samoilla linjoilla ollaan tämänkin asian suhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *