”Olemme pilanneet nuorisomme” huudot ovat kaikuneet joka tuutissa. Kolmen lapsen isänä sitä kantaa isoa huolta, onko todella näin. Tulokset eivät valehtele. Sen olen ammatissani oppinut. Niiden taakse on osattavat katsoa. Mitä tulee nyt korjata? Vanhaan ei ole paluuta. Jotain voimme siitä oppia kuitenkin. Vaikea minun on kuitenkin kuvitella lapsiani hieroglyfejä kirjoittamassa.

Me, aikuiset, jotka pilasimme tulevaisuutemme toivot, saamme luvan korjata heidät. Ensimmäisenä, mene peilin eteen ja katso huolella. Siellä se syyllinen näkyy. Toiseksi, nyt kun tiedät kuka on vastuussa, niin kanna kortesi kekoon. Tarkastele toimintaasi ja kestääkö se päivänvaloa. Vai kuulutko siihen jengiin, joka kompastuu omiin nauhoihin kun kommennat jälkikasvua kännykkä kädessä katseen edes noustessa kohti heitä. Tämä on tosiaan meidän oma vika. Kolmanneksi, poista se TikTok- profiili. Poista se lapseltasikin. Kyllä me kaikki pärjäämme ilman sitä. Se on nyt nähty kokeiltu. Ketuix män sanon mie.

Noilla kolmella päästään jo hyvään alkuun. Neljäntenä askeleena sitten sitä liikuntaa lisää. Paremmassa fyysisessä kunnossa pollakin pelaa paremmin ja kaikki voittavat. Talven sodan hengessä Suomi uuteen kukoistukseen. Hakkaa päälle!

Kuvan miesolettu on laiska. Hänen oli todella vaikea irtautua tälläkin kertaa kännykästä ja ottaa kynä kauniiseen käteen. Minun vastuuni on näyttää esimerkkiä. Kykenen, mutta joudun tällä hetkellä ponnistelemaan kohtuuttoman paljon. Viikko flunssaa käy tekosyystä, mutta ensi viikolla ei enää.

#pysykuulolla

Kommentit ei sallittu